ביום שישי בבוקר, אירחתי את שתי חברותי (המאוד!) טובות ענת ויעל יחד עם אמהותינו ושתי חמות (אנחנו כבר חברות מגיל שנתיים אז האמהות גם חברות) לסדנת כרטיסים. זה היה הפינוק שלנו ליום המשפחה (שהיה כבר מזמן, אבל מי סופר).
עשיתי להן כמה כרטיסי דוגמא כדי שתהיה להן השראה. ואחד מהם היה פרח עם רקע של וואשי טייפ. זה כל כך מצא חן בעיני שהיום ישבתי והכנתי סט שלם כל כרטיסים. מזהירה מראש - מלא תמונות....
והנה התוצרים מהסדנה, תלמידות מוכשרות...
הכרטיס הימני התחתון הוא של הבת שלי (בת 6) שעצבה אותו לגמרי לבד. אז מה אתן אומרות - יש דור המשך???
בזמן האחרון, אני רואה בכל הבלוגים מחו"ל שצבעי מים זה הלהיט התורן. בתזמון מושלם, אמא שלי החמודה הביאה לי מיפן סט של חמישה טושים מיוחדים שהם בעצם טושים של צבעי מים (כמו ה- ZIG REAL BRUSH אבל יפנים).
מיד ידעתי שהסנאי החמוד, שהוא חותמת בעיצובה של רחלי בן אהרון הוא החותמת שעליה אנסה את הטושים האלה. את החותמת של הסנאי החתמתי בדיו סטאזאון שהוא דיו שאפשר לצבוע עליו עם צבעי מים.
היום עשיתי כרטיס ליום נישואים. את הרקע עשיתי לבד עם סטנסיל של לבבות ועם משחת עיצוב ואחר כך, אחרי שהמשחה התייבשה צבעתי עם דיו דיסטרס.
את הכיתוב החתמתי וחיממתי עם Embossing powder על שקף.
כדי להדביק את השקף השתמשתי בדבק עכבר מיוחד לשקפים שלא רואים אותו, צירפתי לכם תקריב כדי שתוכלו לראות איזה יופי זה יוצא. באמת ממש לא רואים אותו דרך השקף.
הבן שלי בן 12, מה שאומר שהשנה הוא הולך להמון (!) בנות מצווה. זאת שנה מאוד כיפית לילדים, כל שבוע כמעט יש להם מסיבה. כמובן שהוא לא מוכן ללכת עם ברכה קנויה (כמו שצריך...).
עד סוף השנה יש לנו עוד 7 מסיבות, וגם חברה בקשה ברכות, אז החלטתי לאתגר את עצמי ולהכין את כל 14 הברכות רק משאריות שהיו לי בקופסת השאריות ומכל מיני כרטיסונים שיש לי כבר המון זמן ולא היה לי מה לעשות איתם.
המון תמונות בהמשך... היה מאוד כיף להכין.
בסוף התהליך, מסתבר שמה שבאמת היה מסובך, זה לא להכין את הכרטיסים, אלא לסדר את השולחן בסוף יום העבודה....
ראיתי שיש בבלוגספירה הרבה שאלות בנוגע לניקוי חותמות, אז החלטתי לפרסם פוסט זריז בנושא.
בעיקרון יש שלוש שיטות עיקריות:
1. מים וסבון - הכי פחות נוח, במיוחד למי שלא עובד במטבח ליד הכיור או שלא רוצה לקום כל פעם אחרי שמחתים
2. מגבונים (ללא אלכוהול) - שיטה נוחה, מגבונים קל להשיג. החסרון שהחותמות לא מתנקות באופן מלא - להחתמה חוזרת זה מצויין, אבל החותמת עצמה לא נראית נקיה. לי בדרך כלל אין בעיה עם זה, וזאת השיטה שאני משתמשת בה בשוטף.
3. לוח ניקוי + נוזל ניקוי - בשיטה הזאת החותמות יוצאות נקיות לחלוטין, אין שאריות דיו על החותמת. מתאים לחולי OCD וסתם כאלה שאוהבים את החותמות שלהם נקיות דנדשות (כמובן שיש לי את זה, מישהו אמר "חולת ציוד סקראפ")
4. מטליות לניקוי חותמות - הכי שווה בעיני. כרגע זאת השיטה הכי מועדפת עלי. [עדכון מיוני 2016 - לא נמצא בסרטון הזה, תוכלו לראות סקירה בפוסט כאן]
הדגמה קצרה בוידאו:
תמונה של חותמת נקיה (אחרי המגבון) - שימו לב לכל השחור...
חותמת נקיה לאחר לוח הניקוי + נוזל הניקוי
חומר הניקוי ונוזל הניקוי שאני משתמשת בהם. אם אתם קונים משהו אחר שימו לב שכתוב עליו במפורש שהוא מתאים לחותמות אקריליות. יש חומרים שמזיקים לחותמות האקריליות.
בחלק מהלינקים באתר (אמזון, סקראפבוק וסיימון) יש לי שיווק שותפים שזה אומר שאם אתם קונים מהלינק שלי אני מקבלת עמלה קטנה ולכם זה לא עולה יותר (באמת שלא... בדקתי את זה).